torsdag 5. august 2010

Pergotime

På det lokalet apoteket mitt jobber det en mannlig apoteker som ligner veldig på Surfe-Ken fra gamledager. Han er yngre enn meg, muskuløs, blond og solbrun, går med tettsittende hvite t-skjorter og har litt halvlang lugg . I tillegg er han av den grundige og samvittighetsfulle typen, han spør meg nemlig alltid om det er noe jeg lurer på når det gjelder bruken av det jeg skal kjøpe. Dette er selvsagt et kjekt spørsmål å få, for dersom man ikke vet hvordan eggløsningstester, graviditetstester, Pergotime eller Ovitrelle skal brukes, da er det jo veldig greit å få en innføring i akkurat det. Av Surfe-Ken. Midt i apoteket.


Vårt andre inseminasjonsforsøk er med samme "protokoll" som det første. Jeg har tatt 50 mg Pergotime fra dag 5 til 9 i syklusen og har time til ultralyd hos gynekolog like over helgen. Pergotime er et legemiddel som stimulerer vekst og modning av eggfollikler i eggstokkene. Med Pergotime-behandling optimaliseres sjansene for at man har minst ett modent egg ved eggløsning, og for kvinner som ikke alltid har eggløsning av seg selv gjør hormonene at sjansene øker også for dette. Dersom eggløsningen ikke er inntruffet når legen vurderer eggene som store og modne nok, kan man bruke eggløsningssprøyten Ovitrelle for å sette i gang eggløsning. Slik blir alt lagt til rette for at timingen og forholdene er optimale før inseminasjonen.

Jeg er ganske spent på hva ultralyden over helgen viser. Forrige gang hadde jeg bare ett egg som var "klekkeklart", denne gangen håper vi på to, sånn at sjansene for befruktning er større.

1 kommentar:

  1. Hei på deg og takker for kommentar inne hos meg!! Nei, jeg bruker ikke gyn her hjemme, vet ikke om jeg burde gjort det, men jeg måler frem til lh stigning (eggløsningstest) og møter på CFC dagen etter. Der tar de ultralyd og alle gangene jeg har vært der har det vært optimale forhold (sier de iallfall!!) :)

    SvarSlett