mandag 11. oktober 2010

Neste uke = neste forsøk

En av grunnene til at jeg var skeptisk til IVF var at jeg så det for meg som en veldig omfattende og litt evigvarende prosess. Men tiden har i grunn gått forbausende fort, jeg er litt overrasket over at vi allerede er kommet så langt at det går an å si at egguttak og innsetting blir i neste uke. Akkurat når det blir avhenger av hvordan folliklene har utviklet seg og det finner vi ut på ultralyd på torsdag.

IVF betyr i alle fall mye mer medisiner enn ved en inseminasjon. Jeg har brukt nesesprayen Synarela siden midt i september, tre ganger om dagen til faste tidspunkt. 25 dager har jeg sprayet så langt, det vil si 75 spraydoser, pliktoppfyllende i annethvert nesebor hver gang. Synarela setter kroppen i en midlertidig, kunstig overgangsalder, slik at eggstokkene slutter å modne egg på egenhånd. Dette gjør det lettere for legene å overstyre kroppen med tilførte hormoner og bidrar til at mange egg blir modnet i IVF-syklusen.

Etter 20 dager med Synarela begynte jeg med Puregon-injeksjoner. Dette er sprøyter med FSH-hormoner, som stimulerer til modning av eggposer og vekst av livmorslimhinnen. Vi prøver å bygge optimale forhold, med andre ord. Hver kveld klokken 21 setter jeg en sprøyte i magen. Heldigvis kommer Puregon i en smart doseringspenn, sånn at det er veldig lett både å sette sprøyten og få riktig dose. Hos oss gjør vi det sånn at konemor klargjør sprøyten ved å sette på sprøytespiss og stille inn medisindose, så slipper vi at det blir rot på grunn av min noe distré væremåte for tiden.

Så langt har jeg helt sluppet bivirkninger, både av Synarela og Puregon, så jeg føler meg veldig heldig. På ultralyden på torsdag vil jeg få beskjed om hvor lenge jeg skal fortsette på Puregon og om medisindosen eventuelt skal økes. Kjenner at jeg begynner å bli ganske spent nå...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar